Onze locaties

Hier kunt u de verschillende locaties van Rhenus selecteren. U kunt kiezen tussen landen, locaties en diensten.

 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  HKS Rhenus IT Recycling

  Professionele inzameling en recycling van e-waste voor bedrijven: oude computers, servers, laptops, mobiele telefoons en andere elektrische apparaten. 

  MET E-WASTE OPHAALSERVICE!

 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  Ophaalservice door heel Holland en grote delen van België:

  • Computers ( desktops en laptops )
  • Servers
  • Datakasten
  • Printers
  • Harde schijven
  • Voedingen en kabels
  • IT onderdelen, bijv. printplaten en processoren
  • CD en DVD drives
  • Mobiele telefoons
  • Overige ICT- en elektronica-apparatuur
 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  Veilig en compleet gecertificeerd

  • WEEELABEX gecertificeerd
  • CA+ gecertificeerd
  • ISO 9001, ISO 27001 gecertificeerd
  • Datavernietiging conform DIN 66399, veiligheidsklasse 6 mogelijk, AVG
  • Met Certificaat
  • Gesloten procedure, van inzameling tot en met verwerking één organisatie, één aanspreekpunt

  MVO hoog in het vaandel?
  HKS Rhenus IT Recycling maakt werk van de circulaire economie. 

HKS Rhenus IT-Recycling

De circulaire economie van IT-Recycling

Computer recycling, elektronica recycling, it recycling, met de combinatie HKS Rhenus gebeurt het op een zeer verantwoorde manier. Alle grondstoffen worden weer gebruikt voor nieuwe producten. Uw hardware wordt gratis opgehaald door heel Nederland!

Afvoer oude hardware en elektronische apparaten, computer recycling, IT recycling en datavernietiging voor bedrijven

 • E waste: computers ( desktops en laptops ), servers, datakasten, printers, harde schijven, voedingen en kabels, IT onderdelen, bijv. printplaten en processoren, CD en DVD drives, mobiele telefoons en overige ICT-apparatuur, én elektronische apparaten;
 • OPHAALSERVICE DOOR HEEL HOLLAND EN GROTE DELEN VAN BELGIË;
 • Milieuvriendelijke en gecertificeerde RECYCLING;
 • WEEELABEX gecertificeerd;
 • CA+ gecertificeerd, ISO 9001, ISO 27001 gecertificeerd;
 • Optie: DATAVERNIETIGING conform DIN 66399, Veiligheidsklasse 6 is mogelijk, AVG, met Certificaat;
 • UNIEK IN NEDERLAND EN BELGIË: volledig gesloten veilige procedure. Van inzameling tot en met verwerking en aanlevering als nieuwe grondstof bij productiebedrijven.
 • Eén aanspreekpunt;
 • MVO-prestatieladder certificering;
 • CO2-bewust certificaat;
 • HKS Rhenus maakt werk van de circulaire economie. 

Direct informatie aanvragen of een offerte voor e-waste recycling?

Vraag informatie aan over het inzamelen, ophalen en recyclen van computers en andere oude hardware en e-waste. Ophaalservice door heel Holland.
Schakel de HKS Metals - Rhenus ophaalservice in om uw oude hardware en elektronica op te halen. Wij rijden dagelijks door heel Holland om bij bedrijven, overheden en instellingen oude elektronica en oude hardware, ict apparatuur op te halen.

Computer recycling, IT recycling door HKS Rhenus IT Recycling

Verzamel uw oude computers, servers, laptops, mobiele telefoons en andere IT- en elektrische apparaten in onze containers en laat ze op afspraak door ons ophalen en recyclen.

Schakel HKS Rhenus IT Recycling in als u elektrische apparaten verantwoord en veilig af wilt voeren. Daarbij kunnen we ook de datadragers met vertrouwelijke gegevens gecertificeerd en volgens DIN 66399 vernietigen. U krijgt van ons een Vernietigingscertificaat. 

HKS Rhenus IT Recycling haalt bij bedrijven, overheden en instellingen in Nederland en grote delen van België (Brussel, provincie Antwerpen, provincie Limburg en provincie Vlaams-Brabant) alle ICT-apparatuur en andere e-waste op. 

Als enige in Nederland en België heeft HKS Rhenus IT Recycling de hele keten in één hand. Dit wil zeggen dat alle stappen in het proces binnen onze eigen organisatie worden uitgevoerd, er zijn geen onderaannemers bij betrokken. Daarin is HKS Rhenus IT Recycling uniek in Nederland. We bieden u de zekerheid en veiligheid van een van A tot Z gesloten en geheel gecertificeerd proces dat geheel in Nederland of België plaats vindt: van inzameling in afsluitbare rolcontainers, veilige ophaalservice met gesloten transport, beveiligde verwerkingslocaties in Nederland en België, milieuvriendelijke recycling tot en met de aanvoer van de ‘nieuwe’ grondstoffen aan fabrieken die er weer nieuwe producten van maken.

IT Recycling

Computer recycling, it recycling, Weeelabex

Professioneel, veilig en gecertificeerd. Circulaire economie: oude producten worden weer nieuwe grondstoffen...

Ophaalservice

Kiest u voor professionele it-recycling? Rhenus haalt oude en overbodige ict-apparatuur en elektrische apparaten op door heel Nederland.

Schakel onze E-Waste Ophaalservice in! Vul het formulier in en we nemen direct contact op.

Harde schijf en andere datadragers vernietigen

Ga naar de website van Rhenus Harde Schijf Vernietigen voor alle informatie. Wij vernietigen 100% veilig, DIN 66399, veiligheidsklasse 6

Harde schijven en andere datadragers vernietigen wij snel en 100% veilig! Conform DIN 66399 met Vernietigingscertificaat.

WEEELABEX en CA+ gecertificeerd

Professionele en veilige recycling van computers en andere ICT apparatuur. Weeelabex en CA+ gecertificeerd.

HKS Rhenus IT Recycling staat garant voor de meest veilige en professionele manier van het recyclen van ICT-apparatuur en andere elektrische apparaten. 

Computer recycling en IT recycling

Computer recycling en IT recycling door HKS Rhenus IT Recycling is al vele jaren een dienst waar bedrijven en organisaties gebruik van maken. Computer recycling past binnen een duurzaam en milieuvriendelijk ondernemersbeleid. HKS Rhenus IT Recycling haalt door heel Holland en grote delen van België (Brussel, provincie Antwerpen, provincie Limburg en provincie Vlaams-Brabant) bij bedrijven, overheden en instellingen oude computers, oude telefoons, oude serverkasten, oude laptops en andere ICT-apparatuur op en zorgt voor hoogwaardige recycling. Dit geldt voor alle hardware, mobiele telefoons, randapparatuur, kabels etc.  

Het recyclen gebeurt verantwoord en volgens de strenge regels van WEEELABEX op een professionele manier zoals u van een wereldspeler mag verwachten. HKS Rhenus IT Recycling beschikt over diverse eigen recyclinglocaties in Nederland en België.

Hoe werkt de inzameling van oude hardware en e waste?

U stopt uw oude IT apparatuur in door ons aangeleverde afsluitbare rolcontainers. Mocht u dat prettiger vinden, dan kunt u ook gebruik maken van een pallet. Uit ervaring en aan de hand van uw lijst aan oude hardware en elektrische apparaten weten we welke en hoeveel containers we aan moeten leveren. 

Op afroep, halen wij de containers of pallets op. Wilt u hulp bij de inzameling van uw oude hardware op uw bedrijf of instelling? Ook die diensten verlenen wij graag. U kunt dit direct aangeven bij uw offerte aanvraag. 

HKS Rhenus IT Recycling heeft de beschikking over een landelijk inzamelnetwerk met eigen voertuigen. De hardware containers worden in gesloten transport naar één van onze verwerkingslocaties in Holland gebracht. Wij rijden dagelijks met meerdere wagens door heel Nederland en grote delen van België. Het afvoeren van oude hardware en afgedankte elektrische apparaten kan snel ingepland worden.

Voor wie?
Wij halen alléén op bij bedrijven, overheden en instellingen. Particulieren kunnen hun oude computers, oude laptops, oude printers en andere oude hardware, elektrische apparaten en meer, inleveren bij de lokale milieustraat. Waar? Kijk op de website van WeCycle.

Hoe het recyclen van computers en andere IT apparaten in z’n werk gaat leest u hier

Optie: Stationair of onsite, mobiele, vernietiging van datadragers

Kies voor de veiligste vernietiging van datadragers. Kies voor Rhenus Datavernietiging!

Rhenus is het meest gerenommeerde vernietigingsbedrijf van Nederland, ook op het gebied van datavernietiging. Vertrouwelijke gegevens op papier of op datadragers zoals harde schijven, CD’s, geheugenkaarten en USB’s worden door de dienst Rhenus Datavernietiging vernietigd volgens de normen van CA+ (DIN 66399), veiligheidsklasse 6 is mogelijk. Hiervan ontvangt u een Vernietigingscertificaat waarmee u ook aan kunt tonen dat u de vertrouwelijke gegevens conform de AVG/GDPR heeft laten vernietigen. 

De veiligste manier is de mobiele vernietiging direct bij u op uw locatie in onze shredderwagen. U kunt zelf het vernietigingsproces in onze wagen volgen. Voor meer informatie over deze optionele diensten hebben we speciale websites: Rhenus Harde Schijf Vernietiging en Rhenus Papiervernietiging

Alle locaties in Nederland en België zijn compleet beveiligd tegen toegang door onbevoegden.

HKS Rhenus IT Recycling bezit over verschillende beveiligde locaties in Nederland en België. In verband met de veiligheid worden de adressen van alle locaties geheim gehouden.

HKS Rhenus IT Recycling beschikt over locaties door heel Holland en België. Alle stappen in het proces (van inzameling tot en met recycling en de aanlevering van de ‘nieuwe’ grondstoffen aan productiebedrijven) worden binnen onze eigen organisatie uitgevoerd, er zijn geen onderaannemers bij betrokken. Daarin is HKS Rhenus IT Recycling uniek in Nederland en België.

Het gehele proces is dus in één hand en bovendien van A tot Z gecertificeerd. Daarmee garanderen we u de hoogst mogelijke veiligheid. 

De adressen van de locaties van HKS Rhenus IT Recycling worden in verband met de bescherming van vertrouwelijke gegevens niet openlijk gedeeld.

In verband met de veiligheid is het verder niet mogelijk om oude hardware, elektrische apparaten of datadragers zelf bij ons af te leveren.

Hoe is de Elektronica Recycling, Computer Recycling – IT Recycling, geregeld?

HKS Rhenus is WEEELABEX gecertificeerd, in het bezit van de MVO-prestatieladder certificering en het CO2-bewust Certificaat. Alle oude hardware wordt WEEELABEX-gecertificeerd verwerkt. Dit betekent dat uw oude elektronica en oude it apparatuur duurzaam wordt omgezet naar nieuwe grondstoffen en verantwoord ontdaan van gevaarlijke stoffen. Dit alles gebeurt in Nederland of België afhankelijk van waar u gevestigd bent, er gaan dus geen vertrouwelijke gegevens of afvalstromen de grens over. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de Circulaire Economie

HKS Rhenus IT Recycling heeft duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. Zo bieden we bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie baan. En HKS Rhenus stelt alles in het werk om de circulaire economie ook daadwerkelijk te realiseren. Dat zijn geen loze woorden! Voor alle materialen beschikken we over een enorm netwerk aan productiebedrijven die deze ‘nieuwe’ grondstoffen weer inzetten voor het maken van nieuwe producten. 

Welke apparaten komen in aanmerking voor IT Recycling en elektronica recycling?

Voor professionele recycling haalt HKS Rhenus IT Recycling de volgende elektrische apparaten bij u op:

 • Computers
 • Laptops
 • Servers
 • Datakasten
 • Printers
 • Thin clients
 • UPS-systemen
 • Printplaten
 • Processoren
 • Geheugenkaarten
 • Routers
 • Switches
 • Harde schijven
 • Voedingen en kabels
 • IT onderdelen, bijv. printplaten en processoren
 • CD en DVD drives
 • Mobiele telefoons
 • Tablets
 • Overige ICT-apparatuur en elektrische apparaten

Afsluitbare containers

HKS Rhenus IT Recycling beschikt over afsluitbare containers voor het inzamelen van computers en andere hardware en elektrische apparaten op uw locatie.

Indien u dat liever heeft, kunt u de apparatuur ook op een pallet klaar zetten.

Wilt u snel van uw oude spullen af? Geen nood, neem contact met ons op en we komen binnen enkele dagen bij u langs. 

HKS Rhenus IT Recycling biedt haar klanten de optie om een afsluitbare container op de eigen locatie te plaatsen. Op afroep wordt de afsluitbare container opgehaald en wordt er een nieuwe neergezet.

Contact

Wilt u meer weten over computer recycling of IT recycling door HKS Rhenus? Of heeft u misschien een vraag over wat u allemaal op kunt laten halen? Neem dan direct contact op met HKS Rhenus IT Recycling. Dat kan telefonisch, per e-mail of door het verzenden van ons contactformulier.

Wilt u direct een afspraak maken om oude apparaten op te laten halen? Vul dan het formulier ‘Ophaalservice’ in en wij nemen per omgaande contact met u op voor een ophaalafspraak.Printen

Kontakt

HKS Rhenus
Contact voor IT Recycling / Computer Recycling:

Hoofdkantoor Rhenus Datavernietiging
RHENUS DATAVERNIETIGING

Rhenus Data Office Netherlands BV
De Nieuwe Vaart 3, 1401 GL Bussum
Postbus 5541, 1410 EA Naarden
Nederland

Telefoon: +31 (0)88 7308 282

E-Mail: info@rhenus-data.nl