Onze locaties

Hier kunt u de verschillende locaties van Rhenus selecteren. U kunt kiezen tussen landen, locaties en diensten.

 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  HKS Rhenus IT Recycling

  Professionele inzameling en recycling van e-waste voor bedrijven: oude computers, servers, laptops, mobiele telefoons en andere elektrische apparaten. 

  MET E-WASTE OPHAALSERVICE!

 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  Ophaalservice door heel Holland en grote delen van België:

  • Computers ( desktops en laptops )
  • Servers
  • Datakasten
  • Printers
  • Harde schijven
  • Voedingen en kabels
  • IT onderdelen, bijv. printplaten en processoren
  • CD en DVD drives
  • Mobiele telefoons
  • Overige ICT- en elektronica-apparatuur
 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  Veilig en compleet gecertificeerd

  • WEEELABEX gecertificeerd
  • CA+ gecertificeerd
  • ISO 9001, ISO 27001 gecertificeerd
  • Datavernietiging conform DIN 66399, veiligheidsklasse 6 mogelijk, AVG
  • Met Certificaat
  • Gesloten procedure, van inzameling tot en met verwerking één organisatie, één aanspreekpunt

  MVO hoog in het vaandel?
  HKS Rhenus IT Recycling maakt werk van de circulaire economie. 

Computer recycling? Hardware recycling? 

Snel en gemakkelijk de hoogste vergoeding krijgen voor uw oude computers en elektrische apparaten, inclusief Ophaalservice door heel Holland en grote delen van België, en WEEELABEX recycling. 

Uw oude computers inleveren voor geld? Laptops, tablets, printers, mobieltjes, of servers inleveren voor geld? Elektrische apparaten inleveren voor geld?

HKS Rhenus IT Recycling geeft u de hoogste vergoeding van Nederland en België voor uw apparatuur. Zijn de materialen in uw apparatuur na professionele recycling door ons, nog geld waard omdat we ze met winst kunnen verkopen als nieuwe grondstoffen aan productiebedrijven, dan ontvangt u van ons een vergoeding. We kunnen u garanderen dat u bij HKS Rhenus IT Recycling de hoogste vergoeding van Nederland en België krijgt. Waarom? Omdat we als enige in Nederland en België het hele proces, van inzameling tot en met recycling en opwerking tot nieuwe grondstoffen, in eigen hand, binnen onze eigen organisatie verrichten. Er worden geen onderaannemers ingezet en alles blijft uw land. Er gaan geen vertrouwelijke gegevens of afvalstromen de grens over. Veilig en daarmee vervallen ook handelsmarges en hoge transportkosten naar het buitenland. 

Of en hoeveel vergoeding u krijgt is afhankelijk van de apparaten die u inlevert, de hoeveelheid en de op dat moment geldende marktprijs. Het is dus zeker slim om oude apparatuur binnen uw organisatie op te sparen en in een grotere hoeveelheid aan ons aan te bieden. Daarvoor kunt u het beste bij ons afsluitbare rolcontainers huren, maar u kunt de apparatuur ook op pallets plaatsen. U hoeft de apparatuur niet te sorteren. Dat gebeurt op één van onze beveiligde locaties in Nederland of België, afhankelijk van het land waarin u gevestigd bent. Uiteraard wordt de ingeleverde apparatuur keurig door ons vastgelegd en ontvangt u van ons de opgave van de eventuele vergoeding. 

Wilt u vooraf weten welke vergoeding u krijgt? Dat is zeker mogelijk! We ontvangen dan graag een opsomming van de apparatuur die u voor professionele recycling aan wilt bieden. U kunt hiervoor het beste het contactformulier op deze website gebruiken. 

Waarom kiezen organisaties voor HKS Rhenus IT Recycling?

De meeste bedrijven, overheden en instellingen kiezen voor computer recycling, IT-recycling of hardware recycling, uit milieuoverweging, maar het moet ook wel professioneel, WEEELABEX gecertificeerd, veilig, snel en gemakkelijk! Daarin komt HKS Rhenus IT Recycling u graag en met unieke waarden:

 • HOOGSTE VERGOEDING, EERLIJKE PRIJS. Aan de gecertificeerde afvoer en ook de gecertificeerde recycling van computers en andere ICT-apparatuur zijn uiteraard kosten verbonden, echter krijgen organisaties in veel gevallen juist een vergoeding voor de oude hardware en elektronische apparaten. Lees hierboven. U kunt daarvoor een offerte aanvragen!

 • ALLES IN ÉÉN HAND! HKS Rhenus IT Recycling behoort tot de grootste bedrijven in Nederland en België op het gebied van hardware en elektronica recycling. HKS Rhenus IT Recycling heeft het hele proces in eigen hand. Met gesloten eigen transport halen we uw hardware op, recyclen de hardware op eigen recyclinglocaties in Nederland en België en zorgen er ook zelf weer voor dat de 'nieuwe' grondstoffen weer voor nieuwe producten worden gebruikt (circulaire economie). HKS Rhenus IT Recycling is in deze uniek in Nederland en België!

  Dit proces is daardoor niet alleen heel erg veilig, ook besparen we daardoor handelsmarges en transportkosten waardoor we onze klanten een hogere vergoeding kunnen geven.

 • PROFESSIONEEL. De HKS Rhenus IT Recycling werkwijze is veilig en zeer professioneel. De organisatie is WEEELABEX gecertificeerd en beschikt over alle benodigde certificeringen. Ook de MVO-Prestatieladder Niveau 4 is aan HKS Rhenus IT Recycling toegekend.

 • VEILIG. U bent verplicht, volgens de AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming, om vertrouwelijke gegevens afdoende te beschermen. Aangezien er in veel hardware datadragers zitten waarop vertrouwelijke informatie staat, bent u verplicht om deze datadragers 100% veilig te vernietigen. HKS Rhenus IT Recycling is in het vernietigen van datadragers gespecialiseerd. HKS Rhenus IT Recycling rijdt dagelijks door heel Nederland en grote delen van België (Brussel, provincie Antwerpen, provincie Limburg en provincie Vlaams-Brabant) met haar mobiele shredderwagens. Grote partijen datadragers worden direct bij u voor de deur tot minuscuul kleine stukjes geshredderd. U kunt dit met eigen ogen volgen en ontvangt hiervoor een vernietigingscertificaat als bewijs. Kleinere hoeveelheden worden op onze centrale vernietigingslocatie vernietigd. Deze datadragervernietiging is niet gratis. U kunt hiervoor direct een offerte aanvragen of ga voor meer informatie naar de informatieve website van Rhenus Datavernietiging over het vernietigen van harde schijven en andere datadragers: ‘Harde Schijf en andere datadragers vernietigen’.

 • SNEL. HKS Rhenus komt bijna dagelijks in alle gemeenten van Nederland, Brussel, de provincie Antwerpen, de Belgische provincie Limburg en de provincie Vlaams-Brabant.

 • GEMAKKELIJK. We halen onder andere de computers, printers, laptops, telefoons, servers etc. gratis bij u op! Vul het formulier in en we maken snel een afspraak met u om al uw oude hardware af te laten voeren.

Recycling computers en andere oude hardware: uw oude computer, ICT-apparatuur en andere elektrische apparaten laten afvoeren?

Beveiligd transport oude computers, hardware en andere IT apparatuur voor recycling

HKS Rhenus opereert door heel Nederland en grote delen van België zoals Brussel, de provincie Antwerpen, de provincie Vlaams-Brabant en de provincie Belgisch-Limburg. Bedrijven, overheden en instellingen die computers en andere hardware zoals laptops, printers, servers, tablets en mobieltjes willen laten afvoeren kunnen HKS Rhenus bellen of mailen, maar het gemakkelijkste is nog het invullen van het 'OPHAALSERVICE'-formulier. U wordt dan direct gebeld voor een afspraak om het ophalen van uw ict-apparatuur in te plannen.

Vergeet niet dat er datadragers met vertrouwelijke gegevens in uw appartuur kunnen zitten. Deze moet u wettelijk veilig laten vernietigen. Dit betreft het aparte proces zoals bovenstaand omschreven bij ‘Veilig’. Op het 'OPHAALSERVICE'-formulier kunt u direct ook aangeven of u datadragers wilt laten vernietigen door ons. Direct bij u op locatie in onze shredderwagen, of via beveiligd transport op onze eigen beveiligde locatie. Geef duidelijk aan om wat voor een soort datadragers en welke hoeveelheid het gaat, dan geven wij u per omgaande ook een begroting voor de kosten van deze gecertificeerde vernietiging van datadragers.

Voor het 100% veilig vernietigen van datadragers, DIN 66399, met Vernietigingscertificaat, verwijzen wij u graag naar de speciale website van Rhenus Harde Schijf Vernietigen

Hoe werkt de recycling computers, hardware en andere elektrische apparaten?

Hoe werkt IT-recycling, computer recycling.

Voor maximale terugwinning van grondstoffen worden de door HKS Rhenus afgehaalde apparaten deels handmatig gedemonteerd en van schadelijke stoffen ontdaan. Dit vindt plaats conform de vereisten van de verplichte WEEELABEX.

Na demontage en depolutie worden de apparaten op een beveiligde locatie van HKS Rhenus verder verwerkt. Daarna doorlopen de materialen een proces van materiaalscheiding in de opwerkingsfabriek. Deze opwerkingsfabriek bestaat uit machines die de verschillende onderdelen steeds verder splitsen naar materiaalsoort.

Het streven is om alle productresten zo te splitsen dat het eindresultaat uit 100% zuivere materialen bestaat. Dankzij innovatieve ontwikkelingen komt HKS Rhenus steeds dichter bij dit streven. Dit betekent dat de eindproducten van de opwerkingsfabriek weer als grondstof kunnen worden ingezet. Duurzaam en een geweldig voorbeeld van de Circulaire Economie.

Harde schijven vernietigen, datadragers vernietigen

Harde schijven en andere datadragers veilig en gecertificeerd vernietigen, met Vernietigingscertificaat.

We kunnen, als u dat wenst, ook de datadragers uit uw apparaten tot minuscuul kleine stukjes vernietigen. Van deze vernietiging ontvangt u een Vernietigingscertificaat. Het vernietigen gebeurt door HKS Rhenus volgens een streng veiligheidsconcept en voldoet ruimschoots aan alle wettelijke eisen. HKS Rhenus Datavernietiging vernietigt volgens DIN norm 66399. Veiligheidsklasse 6 is mogelijk. De restanten van de vernietigde datadragers worden in de opwerkingsfabriek tot zuivere grondstoffen opgewerkt, net als de restanten van de computers en andere ICT-apparatuur.

Printen

Kontakt

HKS Rhenus
Contact voor IT Recycling / Computer Recycling:

Hoofdkantoor Rhenus Datavernietiging
RHENUS DATAVERNIETIGING

Rhenus Data Office Netherlands BV
De Nieuwe Vaart 3, 1401 GL Bussum
Postbus 5541, 1410 EA Naarden
Nederland

Telefoon: +31 (0)88 7308 282

E-Mail: info@rhenus-data.nl