Onze locaties

Hier kunt u de verschillende locaties van Rhenus selecteren. U kunt kiezen tussen landen, locaties en diensten.

 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  HKS Rhenus IT Recycling

  De echte circulaire economie!
  Laat uw overbodige ICT apparatuur GRATIS ophalen en HKS Rhenus IT Recyling zorgt voor een eveneens GRATIS zeer professionele recycling. Met Certificaat!

 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  Door heel Holland gratis ophaalservice voor:

  • Computers ( desktops en laptops )
  • Servers
  • Datakasten
  • Printers
  • Harde schijven
  • Voedingen en kabels
  • IT onderdelen, bijv. printplaten en processoren
  • CD en DVD drives
  • Mobiele telefoons
  • Overige ICT-apparatuur
 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  Veilig en compleet gecertificeerd

  • WEEELABEX gecertificeerd
  • CA+ gecertificeerd
  • Datavernietiging conform DIN 66399, veiligheidsklasse 6, AVG


   MVO hoog in het vaandel?
   HKS Rhenus IT Recycling maakt werk van de circulaire economie.
    

Computer recycling? Hardware recycling? 

Snel, gemakkelijk en helemaal gratis uw oude hardware afvoeren, inclusief gratis ophaalservice door heel Holland.

Uw oude computers inleveren? Laptops, tablets, printers, mobieltjes, of servers inleveren om te recyclen? De meeste bedrijven en organisaties kiezen graag voor computer recycling, IT-recycling of hardware recycling, uit milieuoverweging, maar het moet ook wel professioneel, WEEELABEX gecertificeerd, veilig, snel en gemakkelijk! Daarin komt HKS Rhenus IT Recycling u graag en helemaal gratis tegemoet:

 • PRIJS. Aan de gecertificeerde afvoer en ook de gecertificeerde recycling van computers en andere ICT-apparatuur zijn geen kosten verbonden. Alleen voor het gecertificeerd vernietigen van datadragers in uw hardware worden kosten berekend. U kunt daarvoor een offerte aanvragen! Voor zowel het recyclen als het vernietigen van uw datadragers ontvangt u van ons een Certificaat. 

 • ALLES IN ÉÉN HAND! HKS Rhenus IT Recycling behoort tot de grootste bedrijven in Nederland op het gebied van hardware recycling. HKS Rhenus IT Recycling heeft het hele proces in eigen hand. Met veilig eigen vervoer halen we uw hardware op, recyclen de hardware op eigen recyclinglocaties in Nederland en zorgen er ook zelf weer voor dat de 'nieuwe' grondstoffen weer voor nieuwe producten worden gebruikt (circulaire economie). HKS Rhenus IT Recycling is in deze uniek in Nederland!

 • PROFESSIONEEL. De HKS Rhenus IT Recycling werkwijze is veilig en zeer professioneel. De organisatie is WEEELABEX gecertificeerd en beschikt over alle benodigde certificeringen. Ook de MVO-Prestatieladder Niveau 4 is aan HKS Rhenus IT Recycling toegekend.

 • VEILIG. U bent verplicht, volgens de AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming, om vertrouwelijke gegevens afdoende te beschermen. Aangezien er in veel hardware datadragers zitten waarop vertrouwelijke informatie staat, bent u verplicht om deze datadragers 100% veilig te vernietigen. HKS Rhenus IT Recycling is in het vernietigen van datadragers gespecialiseerd. HKS Rhenus IT Recycling rijdt dagelijks door heel Nederland met haar mobiele shredderwagens. Grote partijen datadragers worden direct bij u voor de deur tot minuscuul kleine stukjes geshredderd. U kunt dit met eigen ogen volgen en ontvangt hiervoor een vernietigingscertificaat als bewijs. Kleinere hoeveelheden worden op onze centrale vernietigingslocatie vernietigd. Deze datadragervernietiging is niet gratis. U kunt hiervoor direct een offerte aanvragen of ga voor meer informatie naar de informatieve website van Rhenus Datavernietiging over het vernietigen van harde schijven en andere datadragers: ‘Harde Schijf en andere datadragers vernietigen’.

 • SNEL. HKS Rhenus komt bijna dagelijks in alle gemeenten van Nederland.

 • GEMAKKELIJK. We halen onder andere de computers, printers, laptops, telefoons, servers etc. gratis bij u op! Vul het formulier in en we maken snel een afspraak met u om al uw oude hardware af te laten voeren.

Recycling computers en andere oude hardware: uw oude computer, ICT-apparatuur en andere elektrische apparaten laten afvoeren?

Beveiligd transport oude computers, hardware en andere IT apparatuur voor recycling

HKS Rhenus opereert door heel Nederland. Bedrijven en organisaties die computers en andere hardware zoals laptops, printers, servers, tablets en mobieltjes willen laten afvoeren kunnen HKS Rhenus bellen of mailen, maar het gemakkelijkste is nog het invullen van het 'GRATIS OPHAALSERVICE'-formulier. U wordt dan direct gebeld voor een afspraak om het ophalen van uw ict-apparatuur in te plannen.

Vergeet niet dat er datadragers met vertrouwelijke gegevens in uw appartuur kunnen zitten. Deze moet u wettelijk veilig laten vernietigen. Dit betreft het aparte proces zoals bovenstaand omschreven bij ‘Veilig’. Op het 'GRATIS OPHAALSERVICE'-formulier kunt u direct ook aangeven of u datadragers wilt laten vernietigen door ons. Direct bij u op locatie in onze shredderwagen, of via beveiligd transport op onze eigen beveiligde locatie. Geef duidelijk aan om wat voor een soort datadragers en welke hoeveelheid het gaat, dan geven wij u per omgaande ook een begroting voor de kosten van deze gecertificeerde vernietiging.

Voor het 100% veilig vernietigen van datadragers, DIN 66399, veiligheidsklasse 6 en met Vernietigingscertificaat, verwijzen wij u graag naar de speciale website van Rhenus Harde Schijf Vernietigen

Hoe werkt de recycling computers, hardware en andere elektrische apparaten?

Hoe werkt IT-recycling, computer recycling.

Voor maximale terugwinning van grondstoffen worden de door HKS Rhenus afgehaalde apparaten deels handmatig gedemonteerd en van schadelijke stoffen ontdaan. Dit vindt plaats conform de vereisten van de verplichte WEEELABEX.

Na demontage en depolutie  worden de apparaten op een beveiligde locatie van HKS Rhenus verder verwerkt. Daarna doorlopen de materialen een proces van materiaalscheiding in de opwerkingsfabriek. Deze opwerkingsfabriek bestaat uit machines die de verschillende onderdelen steeds verder splitsen naar materiaalsoort.

Het streven is om alle productresten zo te splitsen dat het eindresultaat uit 100% zuivere materialen bestaat. Dankzij innovatieve ontwikkelingen komt HKS Rhenus steeds dichter bij dit streven. Dit betekent dat de eindproducten van de opwerkingsfabriek weer als grondstof kunnen worden ingezet. Duurzaam en een geweldig voorbeeld van de Circulaire Economie.

Harde schijven vernietigen, datadragers vernietigen

Harde schijven en andere datadragers veilig en gecertificeerd vernietigen, met Vernietigingscertificaat.

We kunnen, als u dat wenst, ook de datadragers uit uw apparaten tot minuscuul kleine stukjes vernietigen. Van deze vernietiging ontvangt u een Vernietigingscertificaat. Het vernietigen gebeurt door HKS Rhenus volgens een streng veiligheidsconcept en voldoet ruimschoots aan alle wettelijke eisen. HKS Rhenus Datavernietiging vernietigt volgens DIN norm 66399 en Veiligheidsklasse 6. De restanten van de vernietigde datadragers worden in de opwerkingsfabriek tot zuivere grondstoffen opgewerkt, net als de restanten van de computers en andere ICT-apparatuur.

Printen

Kontakt

HKS Rhenus
Contact voor IT Recycling / Computer Recycling:

Hoofdkantoor Rhenus Datavernietiging
RHENUS DATAVERNIETIGING

Rhenus Data Office Netherlands BV
De Nieuwe Vaart 3, 1401 GL Bussum
Postbus 5541, 1410 EA Naarden
Nederland

Telefoon: +31 (0)88 7308 282

E-Mail: info@rhenus-data.nl