Onze locaties

Hier kunt u de verschillende locaties van Rhenus selecteren. U kunt kiezen tussen landen, locaties en diensten.

 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  HKS Rhenus IT Recycling

  De echte circulaire economie!
  Laat uw overbodige ICT apparatuur GRATIS ophalen en HKS Rhenus IT Recyling zorgt voor een eveneens GRATIS zeer professionele recycling. Met Certificaat!

 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  Door heel Holland gratis ophaalservice voor:

  • Computers ( desktops en laptops )
  • Servers
  • Datakasten
  • Printers
  • Harde schijven
  • Voedingen en kabels
  • IT onderdelen, bijv. printplaten en processoren
  • CD en DVD drives
  • Mobiele telefoons
  • Overige ICT-apparatuur
 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  Veilig en compleet gecertificeerd

  • WEEELABEX gecertificeerd
  • CA+ gecertificeerd
  • Datavernietiging conform DIN 66399, veiligheidsklasse 6, AVG


   MVO hoog in het vaandel?
   HKS Rhenus IT Recycling maakt werk van de circulaire economie.
    

Eisen IT-Recycling

De eisen aan IT Recycling

ICT-apparaten inleveren voor recycling? Welke eisen worden gesteld?
Bij het recyclen van computers, tablets, laptops, printers, servers, mobieltjes en andere hardware worden door verschillende partijen eisen gesteld. Door u, de aanbieder van de ICT-apparaten en door de overheid.

Uw eisen bij het aanbieden van hardware

Bedrijven die oude computers en andere ICT-apparaten inleveren voor recycling stellen twee belangrijke eisen die bij HKS Rhenus IT Recycling vanzelfsprekend zijn:

100% veilige datavernietiging met Vernietigingscertificaat

Per mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht en is iedereen verplicht de juiste maatregelen te nemen om persoonsgegevens te beschermen en na het verstrijken van de wettelijke bewaartermijn aantoonbaar te vernietigen. Dit betekent dat eventueel aanwezige vertrouwelijke data op de oude computers of op andere ICT-apparaten, zoals harde schijven, veilig en 100% aantoonbaar moeten worden vernietigd. Een dienst die binnen HKS Rhenus IT Recycling door Rhenus Data Office Netherlands al vele jaren voor bedrijven en organisaties, groot en klein, wordt uitgevoerd en waarin zij marktleider zijn. Het vernietigen van grote hoeveelheden datadragers gebeurt vrijwel altijd mobiel, direct bij u voor de deur. Voor kleinere hoeveelheden gebeurt dit op een van onze beveiligde vernietigingslocaties. Als garantie en bewijs voor de 100% veilige en gecertificeerde vernietiging volgens DIN norm 66399 en veiligheidsklasse 6 ontvangt u een vernietigingscertificaat. Voor het vernietigen van de datadragers kunt u een offerte aanvragen. Wilt u meer informatie over het veilig vernietigen van datadragers, kijk dan eens op de speciale website Rhenus Harde Schijf Vernietigen. Daar vindt u alle informatie over het vernietigen van harde schijven en andere datadragers. 

Professionele recycling

U wilt uw oude computers inleveren en wilt er zeker van zijn dat ze professioneel gerecycled worden, uw bedrijf hecht tenslotte grote waarde aan een goed milieu, aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. HKS Rhenus is, samen met alle andere bedrijven in haar concern, een wereldwijde speler op dit gebied met een gerenommeerde naam.

De IT recycling van HKS Rhenus voldoet aan alle wettelijke (milieu) eisen. Hiervoor beschikt zij over alle benodigde certificaten. HKS Rhenus is onder meer WEEELABEX gecertificeerd, staat op de MVO Prestatieladder op niveau 4, en heeft het Co2-bewust certificaat op niveau 3.

Als enige in Nederland heeft HKS Rhenus alles in één hand, een gesloten en geheel gecertificeerd proces. Van de veilige gratis ophaalservice, naar gecertificeerde recycling, tot en met de verwerking tot 'nieuwe' grondstoffen voor nieuwe producten. Het gehele proces vindt in Nederland plaats. Ook eventuele gecertificeerde vernietiging van datadragers in uw oude hardware valt binnen hetzelfde gesloten proces! Zo bent u ook gegarandeerd zeker van een veilige vernietiging van vertrouwelijke gegevens. 

Printen

Kontakt

HKS Rhenus
Contact voor IT Recycling / Computer Recycling:

Hoofdkantoor Rhenus Datavernietiging
RHENUS DATAVERNIETIGING

Rhenus Data Office Netherlands BV
De Nieuwe Vaart 3, 1401 GL Bussum
Postbus 5541, 1410 EA Naarden
Nederland

Telefoon: +31 (0)88 7308 282

E-Mail: info@rhenus-data.nl