Onze locaties

Hier kunt u de verschillende locaties van Rhenus selecteren. U kunt kiezen tussen landen, locaties en diensten.

 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  HKS Rhenus IT Recycling

  De echte circulaire economie!
  Laat uw overbodige ICT apparatuur GRATIS ophalen en HKS Rhenus IT Recyling zorgt voor een eveneens GRATIS zeer professionele recycling. Met Certificaat!

 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  Door heel Holland gratis ophaalservice voor:

  • Computers ( desktops en laptops )
  • Servers
  • Datakasten
  • Printers
  • Harde schijven
  • Voedingen en kabels
  • IT onderdelen, bijv. printplaten en processoren
  • CD en DVD drives
  • Mobiele telefoons
  • Overige ICT-apparatuur
 • Computer-recyclen-IT-recycling-hardware-gratis-ophalen-HKS-Metals-Rhenus-Datavernietiging

  Veilig en compleet gecertificeerd

  • WEEELABEX gecertificeerd
  • CA+ gecertificeerd
  • Datavernietiging conform DIN 66399, veiligheidsklasse 6, AVG


   MVO hoog in het vaandel?
   HKS Rhenus IT Recycling maakt werk van de circulaire economie.
    

Over HKS Rhenus IT Recycling

HKS Rhenus IT Recycling is een organisatie binnen de Rethmann-groep, een van oorsprong Duitse onderneming die vooral actief is op de terreinen afvalverwerking, grondstoffen en logistiek. De Rethmann groep heeft een wereldwijde jaaromzet van meer dan 14 miljard euro en heeft meer dan 60.000 medewerkers in dienst.

HKS Rhenus IT Recycling is een samenwerking van twee Nederlandse bedrijven van de Rethmann-groep: HKS Metals B.V. en Rhenus Data Office Netherlands (RDON) B.V.

HKS Metals is op haar beurt weer een 100% dochteronderneming van TSR (Thyssen Sonnenberg Recycling). TSR is dé marktleider van Europa als het gaat om metaalrecycling. In Europa heeft TSR maar liefst 150 vestigingen waar ongeveer 2.600 mensen werken. 

Rethmann, Remondis, Rhenus Logistics, Saria, TSR (Thyssen Sonnenberg Recycling), HKS Metals en Rhenus Data Office Systems. Deze bedrijven vallen allemaal onder de Rethmann Group.

HKS Rhenus IT-Recycling

HKS Metals heeft zeven vestigingen in Nederland en is gespecialiseerd in het recyclen van ijzer, non-ferro metalen en elektronica. Het doel van HKS Metals is om de maximale waarde voor mens en milieu te creëren en met recycling schaarse grondstoffen terug te winnen. HKS behoort tot het kleine aantal bedrijven met een WEEELABEX certificering op dit terrein. HKS Metals maakt gebruik van de nieuwste technologieën, zodat we de hoogste graad van recycling bereiken. Daarbij gaat het om maximale terugwinning van zowel materialen als energie.

HKS Metals Amersfoort beschikt over een sorteercentrum welke uniek is in de recycling wereld en loopt daarmee voorop in Europa. Het centrum is ontworpen met het oog op de toekomst door te investeren in de best beschikbare technieken voor maximale product terugwinning. Met behulp van onder andere een eddy-current, kleuren- en infraroodscheiding en röntgentechnologie worden in Amersfoort alleen nog grondstoffen, bouwstoffen en secundaire brandstoffen geproduceerd. Deze zogenaamde droge verwerking is het milieuvriendelijke alternatief voor de al langer bestaande Sinkfloat systemen.

Rhenus Data Office Netherlands (RDON) is actief op de markt van dataopslag en datavernietiging. Met Rhenus kunnen bedrijven en organisaties geheel conform de AVG, Algemene Verordening Persoonsgegevens, GDPR werken. Rhenus Documentlogistiek en Rhenus Datavernietiging gaan zelfs nog een flinke stap verder om uw data veilig te stellen.

RDON heeft vier vestigingen in Nederland. Zij is onder andere gespecialiseerd in het inzamelen, afvoeren en vernietigen van (vertrouwelijke) gegevensdragers. Het vernietigingsproces is professioneel, milieuvriendelijk en voldoet aan strenge veiligheidseisen. Rhenus Datavernietiging vernietigt datadragers volgens DIN norm 66399, veiligheidsklasse 6, en is ISO 9001-2008, OPK en CA+ gecertificeerd. In de ‘harde’ datadragervernietiging (harde schijven, USB-sticks etc.) is zij marktleider.


De missie van HKS Rhenus IT Recycling

De laatste tijd komen er steeds vaker vragen uit de markt of het mogelijk is om de datadragers uit ICT-apparaten (bijvoorbeeld harde schijven uit computers en servers, maar ook smartphones) vertrouwelijk te vernietigen en tegelijkertijd de resterende hardware zelf volgens alle wettelijke normen te recyclen. 

Dit is de missie van HKS Rhenus IT Recycling. Wij kunnen bij onze klanten (bedrijven, (semi)overheden en instellingen) hardware in speciale verzegelde rolcontainers inzamelen. Grote partijen harddisks of andere datadragers met vertrouwelijke gegevens worden direct op locatie van de klant in onze mobiele vernietigers vernietigd volgens de CA+ normen (DIN 66399). De resterende hardware wordt in gesloten transport (zonder verdere stops) naar een van onze verwerkingslocaties gebracht. Daar wordt de hardware WEEELABEX-gecertificeerd verwerkt. Vóór het vernietigen worden naar wens de serienummers van de hardware gescand, de klant ontvangt een vernietigingsverklaring met serienummers. De restanten die uit het vernietigingsproces komen worden geheel gerecycled. Dit alles gebeurt in Nederland, er gaan dus geen vertrouwelijke gegevens of afvalstromen de grens over. Alle stappen in het proces (van inzameling tot recycling) worden in ons bedrijf uitgevoerd, er zijn geen onderaannemers bij betrokken. Daarin is HKS Rhenus IT Recycling uniek in Nederland: een totaal, gesloten en gecertificeerd proces. 

Onze certificeringen

Certificeringen HKS Rhenus

Rhenus Datavernietiging is ISO 9001-2015, ISO/IEC 27001, ISO 50001, ISO / IEC 21964-1: 2018 (DIN 66399-1), OPK en CA+ gecertificeerd. Ook is Rhenus aangesloten bij NAID, de internationale overkoepelende vereniging van dienstverleners op het gebied van archiefvernietiging, papiervernietiging en harde schijf vernietiging.

 

 

Meer informatie over onze certificeringen en normering:

Printen

Kontakt

HKS Rhenus
Contact voor IT Recycling / Computer Recycling:

Hoofdkantoor Rhenus Datavernietiging
RHENUS DATAVERNIETIGING

Rhenus Data Office Netherlands BV
De Nieuwe Vaart 3, 1401 GL Bussum
Postbus 5541, 1410 EA Naarden
Nederland

Telefoon: +31 (0)88 7308 282

E-Mail: info@rhenus-data.nl